ФОРУМ от ЧАТА___www.pozzzitif4ik.mirchatov.ru ___ Pit_Bull___

Объявление

Введите здесь ваше объявление.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » ФОРУМ от ЧАТА___www.pozzzitif4ik.mirchatov.ru ___ Pit_Bull___ » Новый форум » ТЕМА Для ВЛЮбЛьНих))))

ТЕМА Для ВЛЮбЛьНих))))

Сообщений 1 страница 2 из 2

1

(новела)
«Золотому подружжю»
присвячується
Не встигло п’янке літо зігріти всіх бажаючих своїм теплом, а вже «багряний лист гойдається на вітці». Осінь золотим пензликом пробігла по деревах і кущах, господарює в садибах, на городах – допомагає добрим людям зібрати гарний врожай. Теплі осінні дні бентежать душу, надихають на роздуми, спогади. Хочеться мріяти про щасливе майбутнє навіть тоді, коли «ніхто нічого вже не змінить, бо снігами юність замело», хочеться летіти разом із птахами у безмежну нерозгадану вічність, не втрачати відчуття закоханості…
    Ще пахне м’ята, радіє сонцю листя золоте, особливо коли пестить чиїсь волосся, плечі, груди. Тонке павутиння «бабиного літа» ніжно огортає поважне подружжя закоха-них: струнку тендітну бабусю в елегантному білому капе-люшку з витонченим букетом хризантем у руці та сивочо-лого мужнього дідуся, який, обережно підтримуючи під ру-ку свою красуню-дружину, сповнений високих почуттів, дарує коханій пісенну квітку:
                «Час летить, час летить…            .     
                І немає на серці покою,                  .
                Що поверне ту мить,                   .
                Де кохались, ми, рідна, з тобою…          .
                Кохана – ти мій кришталевий цвіт,        .   
                Кохана, я дарую тобі світ.          .
                Кохана, сонце і небо, море і вітер –       .
                Це ти, це ти…»                   .
                                                            (із пісні)                 .
Осінь, як здавна заведено в Україні, – пора весіль, гаряча романтична пора. Ось і наші «молодята», Іван і Марічка, тільки-но лунко й весело в колі рідних, близьких, друзів відсвяткували свій неповторний полудень «золотого» ве-сілля. Стомившись від численних словесних і музичних привітань, вирішили дещо перепочити на самотині… Йдуть вузькою стежиною парку, недалечко від узбіччя до-роги, пригадують найяскравіші дні свого багаторічного життя. Вінок відданості сплела їм нелегка доля, але вони гідно вистояли, витримали весь тягар полинної гіркоти і зберегли в пам’яті і серцях тільки найвагоміші життєві по-чуття і завжди з оптимізмом дивились у далечінь.
– А чи пам’ятаєш ти, Іваночку, де ми з тобою вперше зустрілися? – з лукавинкою запитала чоловіка Марічка.
– Ще б пак, мила. Та у твоєї ж подруги в її день наро-дження, куди я зовсім випадково потрапив, – усміхнено відповів Іванко, – розшукував друга, а мені помилково вка-зали не на ту квартиру, хоч у моєму записнику адреса бу-ла зазначена вірно. На мій дзвінок двері відчинила струн-ка симпатична дівчина з великими зеленими очима, тепло посміхнулась і гостинно запросила до госпо;ди. Цього було достатньо, щоб я, попросивши від несподіваного хвилю-вання склянку води, залишився біля тої дівчини назавжди!
Марічка весело розсміялась і, кокетливо поправляючи капелюшок, промовила:
– Дійсно, зустріч виявилась не лише несподіваною, але й доленосною. Це ж треба було так помилитися з двери-ма, щоб потрапити прямо в обійми свого неймовірного щастя на цілих п’ятдесят років! До речі, твій друг потім ще довго жалкував, що саме ти, а не він, подзвонив у той осінній вечір у двері сусідки… і після коротенької паузи додала: – А ти, часом, не жалкуєш, Іванку, що так трапи-лось?..  Щоки  Марічки  покрились лег¬ким рум’янцем, жінка з насолодою вдихнула п’янкі пахощі весільних квітів і зве-ла погляд своїх зелених очей на Івана.
– Та як ти можеш таке казати, рідненька моя! Я безмір-но вдячний Богові, що зустрів на життєвих теренах саме тебе, мою улюблену квіточку… Ти найкраща квітка на зе-млі, ім’я якої – Любов!..
Зненацька зовсім поряд залунала дзвінка музика. Із-за повороту виринув весільний кортеж. Тиша парку була спо-лохана шумом, гамором, радісними піснями. Щасливі мо-лодята, висунувшись з вікна уквітчаного лімузина, радісно помахали «золотому подружжю» і кинули їм на згадку кольорові ку;льки з зображеннями кумедних лялечок-немовлят і двох сердець, пронизаних любовними стрілами Амура. Барвисті повітряні ку;льки якусь мить плавно по-кружляли над головами поважного подружжя, потім, під-хоплені легеньким вітерцем, злетіли до синього неба. Розчулені Іван і Марічка замріяно дивились у безхмаре піднебесся, проводжаючи очима свою молодість…
Весільний кортеж так же швидко зник, як і з’явився. І знову в парку запанувала глибока тиша. Непроханий сму-ток огорнув душу Марічки, розтривожив її серце. Щойно «золота наречена» весело сміялась, пригадуючи роки ми-нулого, а тут чомусь непрохана солона сльоза, змиваючи весільну радість, повільно зсувалась по щоці, падала на тремтячі губи. Побачивши, що дружина засумувала, Іван не розгубився, миттєво повернув кохану обличчям до се-бе, роз’¬єднав руки, які вона притискала до грудей, і весело промовив:
– Та хіба ж можна у такий святковий для нас день голу-бити у серці сум? Ти подивись, рідненька, яка краса на-вколо! Всі дерева ни¬зенько вклоняються нам! Яке це со-лодке відчуття – зустріч із Юністю! Наша з тобою моло-дість вирує в цих молодятах. Вона співає голосом любові, моїм голосом:
«Не журись, не тужи, не печалься,
Притулися душею до  мене.
І в осіннім саду ще, буває, росте,
Лист росте – молодий і зелений…»
Марічка посміхнулась і вдячно подивилась на Івана.
– Ну от і добре, люба моя, ти відразу майже на півсто-ліття помолодшала! – шанобливо цілуючи руку дружини мовив Іванко і по-джентльменськи додав:
– Дозвольте, мадемуазель, запросити Вас на танцюва-льний майданчик. Я хочу зробити Вам музичний подару-нок.
Неподалік лунала мелодія знайомого вальсу. Марічка зворушливо кивнула головою…
Коли подружжя підійшли до танцювального майдан¬чика, музика змовкла в короткій паузі. Танцюючі (а серед них переважала молодь) відпочивали. Дівчата поправля-ли зачіски, про щось пошепки гомоніли та часом перемор-гувались, крадькома спостерігаючи за парубками. У хлоп-ців теж були теми для розмов, з яких, на даний час, пере-важала дівоча. Однак всі присутні водночас змовкли, коли несподівано для себе на середині круга побачили незви-чайну, дещо схвильовану пару закоханих поважного віку: статну бабусю з квітами в руках і дідуся, який обережно обнімав її за плечі. «Що буде далі? Невже ці старенькі бу-дуть танцювати?» – ластівками проносились думки у при-сутньої молоді.
Дідусь ненадовго залишив подругу, підійшов до музика-нтів, про щось пошепки перемовився з ними – і ось над майданчиком і парком полинула чарівна мелодія кохання, мелодія «Золотого танго». Іван ніжно обійняв за талію свою вірну супутницю-дружину Марічку, і ноги зробили впевнені па  в такт музиці.
«Наше танго чудове
Ми танцюємо знову.
І про зустріч ранкову
Спогад в серці цвіте, –
чудовий ліричний тенор соліста оркестру пройняв серця всіх присутніх, проте молодь не зрушила з місця. Очі юна-ків і дівчат були прикуті до загадкової пари закоханих… І раптом приспів пісні підхопили голоси подружжя. Високе сопрано Марічки та оксамитовий баритон Івана злились в унісон з ліричним тенором співака ансамблю:
І звучить наше танго,
Незабутнєє танго,
Юних літ давнє танго,
Золоте, золоте…»
Весь танцювальний майданчик дружно зааплодував «Золотому подружжю». Наприкінці танцю декілька пар молоді підійшли до Івана і Марічки, шанобливо вклонили-ся поважному подружжю і побажали «золотятам» щасли-вого довголіття…
– Ось бачиш, Марічко, – схвильовано промовив Іван, – прекрасна молодь зростає – гуманна, добра, розумна. Прави;й був прославлений артист Анатолій Матвійчук, ко-ли співав:
«Інші люди, що прийдуть у світ,
Будуть схожі на мене і тебе…»
– А я б хотіла до цих слів, дорогенький мій Іваночку, до-дати ще й мудру пораду поета Андрія Демиденка:
«Бережімо ті дні золоті,
Коли разом ми всі у житті…»
Так, по-весняному чудово, закінчився для подружжя цей осінній «золотий полудень» весільного віку. Помолоділі Іванко з Марічкою поверталися додому в обіймах світлих почуттів. В їх розчулених сер¬¬цях іще довго-довго відлуню-вала незабутня мелодія кохання:                                                                                 
«Ті літа, що вже вітром відносить,
Добрим словом згадай, не суди.
Ми – удвох… і це досить, це досить…
Назавжди, назавжди, назавжди…»
«Ти найкраща квітка на землі», – замріяно шепотіли ву-ста Івана.
Відчуттям щасливої миті повнилась душа Марічки і не-сла в безхмарне піднебесся слова пісні славетної Раїси Кириченко: «Ти мій вересень, мудрий вересень, незрад-ливе кохання моє…»
«І жебоніло листя під ногами.
І осені зітхання кружляло
тихе, лагідне, нестримне…»
(Віктор Сироватський)
11 квітня 2009 року

0

2

Чумацьким шляхом ми гуляєм, і горя не знаєм.
Зорі нам дарують щастя - велику радість нам обом.
У цьому щасті є кохання,
тільки щиріше те визнання, і повага назавжди.

Тиха ніч кружляє всюди,
сон чарівний всім несе.
Щож ти щастя ще не спало...
Щож їй спати не дає
щож тривожить твоє серце,
що заснути не дає.

Ти спиш та все одно мене тримаєш,
про тебе думаю вночі,
і сон мене вже не впіймає,
бо дорога ти так мені.

Пройшли роки, здійснились мої мрії,
я маю все те що хотів,
збулося все, та тільки мрія,
одна єдина не збулась,
тебе одну я так шукаю,
тобою марю я вві сні,
тебе чекає моє серце,
одну єдину на землі...

Люблю тебе лебідь чисту воду,
Люблю тебе як птиця ліс весною,
тебе любити не боюся,
із чистим серцем я повір.

Це щастя нас шукало довго,
це зорі нам сміялися в снах,
це сонце нам тепло дарує,
це все обом нам на землі.

Не забуду я цей вечір, цю чарівну, гарну мить.
Нам здавалося що світанок не розлучить більше нас.
Ти мені співала пісню, в ній слова були такі-
бережи оце кохання, велике щастя це Тобі.

Темна ніч несе на крилах
Тобі солодкий, гарний сон.
Тобі усміхаються далекі зорі
і місяченько знову шепоче
спи моя пташка, спи засинай.

Ітихо сонце вже заходить,
і зорі світять вже з небес,
і ти заснеш, заплющиш очі
і тихо мама пршепоче доню спи,
тоді присняться яскраві зорі
які дарую я тобі.

Коли лягав я вчора спати
мені приснився чарівний сон.
Це ми стояли всю ніч до ранку,
цілую ніч лише удвох.
Нас не щипав холодний вітер
любов зігріла нас обох.
Ти не ховала свої бажання-
ця хвилина, це вічна мить.
Холодний сніг здавався теплим
і зорі світять нам обом.
Нас поєднало палке кохання,
яке в змозі зігріти всіх.
Мені здалося я на небі
ти теж зі мною в небесах.

Сон - трава вже десь заснула
місяченько вже ліг спати
ніч шепоче тобі на вушко-
спи ти сонце засипай.

Мамчина казка знову присниться Тобі,
знов пригадаєш дитинство безтурботне своє.
Мамині руки колисатимуть знову,
щире батьківське серце Тебе приголубить.
Тиха пісня колисанка даруватиме радість,
щастя ж більше немає, як незнати горя.

Хай за вікном гуляє вітер і злий мороз нехай тріщить.
Ти сонце міцно спати будеш, любов моя тебе зігріє.
Тобі присняться пахучі квіти, веселе сонце на весні
і рідний дім, в полі багаття, весела усмішка батьків.

Ще хвилина і сонце сяде
темна нічкка тут настане,
зорі ясні в небі зійдуть
сон чарівний принесуть.

Здається серце бється так
що вирветься з грудей, коли
побачу знову тебе, твоє
чарівне, тепле серце.

Присниться сон, знову зустрінуся я з тобою
відчую щирість Твоїх почуттів,
Твою усмішку бачитиму знову 
це то чого, я так давно хотів.

Темне небо, ніч на дворі,
зорі світять в небесах,
ніч малює тобі світила,
той красивий зодіак.

Я то не всі, я не вмію кимось жити,
я не бачу щастя в плящці, не плачу за дим життям,
ні в темних вулицях наступну дозу.... Михайло.

0

Вы здесь » ФОРУМ от ЧАТА___www.pozzzitif4ik.mirchatov.ru ___ Pit_Bull___ » Новый форум » ТЕМА Для ВЛЮбЛьНих))))